مسئله خشک شدن دریاچه اورمیه و بررسی علل آن و راههای نجات این حوضه آبی سالهاست که به مسئله اصلی مردم آذربایجان، علی الخصوص شهرهای همجوار آن تبدیل شده است. این دغدغه مردم که حل آن به یکی از خواستههای آنان در انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شد با انتخاب حسن روحانی مورد توجه قرار گرفته و به تشکیل ستاد احیای دریاچه اورمیه به ریاست دکتر کلانتری (وزیر اسبق کشاورزی) انجامیده است.
عصر دوشنبه 6 مرداد 93 تلویزیون استان آذربایجان غربی، نشست احیای دریاچه اورمیه (بخش سوم) را که در آن مرکز برگزار شده پخش کرد که در آن سعادت (استاندار)، دکتر کلانتری (دبیر ستاد احیای دریاچه)، دکتر عرب (از اعضای ستاد) و نمایندگان اورمیه (قاضیپور)، سلماس (آقایی)، میاندوآب (بیگی) و مهاباد (احمدی) حضور داشتند و در این بین نمایندگان سوالات و نگرانیهای خود را بیشتر با آقای کلانتری مطرح کردند.
آنچه که در این نشست و در میان اظهارات نمایندگان بی سابقه و قابل تامل بود سخنان عثمان احمدی (نماینده مهاباد و رئیس جدید مجمع نمایندگان آذربایجان غربی) در مورد علل خشک شدن دریاچه بود. وی فقط سد حسنلوی نقده و پل شهید کلانتری اورمیه را از دلایل خشک شدن دریاچه اورمیه بر شمرد. اینکه وی از میان دهها دلیل خشک شدن دریاچه، چرا فقط بر روی این دو عامل که اتفاقا مربوط به شهرهای نقده و اورمیه است مانور میدهد برای بسیاری از آگاهان به مسائل آذربایجان غربی روشن است. از نمایندهای که سال پیش خواستار تجزیه آذربایجان و تاسیس استان «ک ر د س ت ا ن ش م ا ل ی» در مناطق جنوبی آذربایجان غربی شده بود و امسال در سایه پراکندگی نمایندگان استان، ریاست مجمع نمایندگان استان را تصاحب کرده انتظاری به جز این نمیرود که سد کوچک حسنلو را که کمتر از 10 سال است احداث شده عامل خشک شدن دریاچه معرفی کرده و سد بزرگ مهاباد را که بیش از 5 دهه آب خود را از دریاچه دریغ کرده از نظرها پنهان بدارد. آفرین بر این دایههای مهربانتر از مادر و احسنت بر این دلایل بنی اسرائیلی....... |